perjantai 14. helmikuuta 2014

Florida talvi 2012

Floridan matka-ajatus lähti oikeastaan tuttavaperheestä. Perheen isällä oli halu päästä Karibian risteilylle, mutta vaimo ei ollut oikein innostunut. Meillä tilanne oli samantyyppinen; minä halusin risteilylle, mutta P ei ollut ajatuksesta kovin innostunut. Niinpä löimme viisaat päämme yhteen tuttavaperheen isän kanssa ja houkuttelimme perheemme mukaan. Lisäsimme risteilyyn myös viikon Florida-aikaa. Minä toimin matkajärjestäjänä koko kuuden hengen porukalle.

Kokosin matkan itse. Käytin apunani tällä kerralla matkatoimistoa, mutta jälkikäteen ajatellen se oli oikeastaan täysin turha mutka, ja onkin ainoa kerta toistaiseksi, jos ei lasketa nk. valmismatkoja. Lennot olivat Hki-Frankfurt-Orlando Lufthansalla ja auto Herziltä. Asunnon järjestin loppujen lopuksi itse, kun en matkatoimiston kautta olisi saanut etukäteen tietää täsmällistä kohdetta ja se tuntui ajatuksena epämieluisalta.

Me varasimme risteilyn jo edellisen vuoden huhtikuussa, eli noin 10 kuukautta ennen varsinaista matkaa. Käytin tuon kymmenen kuukauden järjestelyajan hyödykseni tutustumalla mahdollisimman laajasti kaikkiin mahdollisiin tarjolla oleviin vaihtoehtoihin, jotta pystyisin rakentamaan molempia perheitä miellyttävän kokonaisuuden. Hankaluutena oli luonnollisesti kahden perheen erilaiset matkustamistavat ja -halut sekä sekin, että tuttavilla on poika ja meillä tyttö. Samanikäisiä mutta tuossa (15 v) iässä tytöt ja pojat voivat olla intresseissään toooosi kaukana toisistaan. Kysy keneltä tahansa murrosikäisen lapsen vanhemmalta!

Lopulta löysin sopivalta tuntuvan asutusalueen, nk Gated Community, jossa oli useampikin talo vuokrattavana. Minimivaatimuksenamme oli uima-allas ja 4 makuuhuonetta sekä wifi-yhteys. High Grove oli sopivalla etäisyydellä Orlandosta, sen läheisyydessä oli kauppoja ja ravintoloita ja asunnon vuokrauspiste oli myös sopivalla etäisyydellä.

Lähdimme Suomesta aikaisin aamulla vietettyämme edellisen yön lentokentän Hiltonissa. Me pidämme siitä hotellista tosi paljon, ja hyvä puoli on myös Hilton-ketjun lapsipolitiikka: alle 18 v majoittuu lisävuoteessa veloituksetta. Tuo ikäraja on poikkeuksellisen korkea hotelleille.

Frankfurtissa oli useamman tunnin odotusaika, jonka akana lähtöporttimmekin ehti vaihtua kertaalleen. Onneksi huomasimme sen ajoissa ja osasimme olla oikeaan aikaan oikeassa paikassa. Orlandoon laskeuduimme alkuillasta, pimeässä tietenkin. Etsimme vuokra-autojen luovutuspisteen, saimme automme ja sitten vietimme herttaisen hetken opiskellen Hertzin Neverlost-navigaatiosysteemin toimintaa. Muutaman harhakierroksen jälkeen löysimme lopulta paikkaan, josta meidän piti noutaa huoneiston avaimet ja sitä kautta asunnolle.

Löysimme ruokakaupassa käynnin jälkeen asunnon ja purimme tavarat kaappeihin vain hetken päästä havaitaksemme, että huoneisto ei ollutkaan siisti; sängyissä oli nukuttu ja kaikki pyyhkeet löytyivät likaisina kylpyhuoneista. Soitin heti vuokrauspisteeseen, jossa selvitettiin hetki asiaa ja kerrottiin sitten, että samalla High Groven alueella olisi toinen samanlainen talo tyhjänä, ja avaimet sinne löytyisivät avainboksista ovelta. Siirsimme leirimme noin sadan metrin päähän ja pääsimme vihdoin nukkumaan.










Aamulla lähdimme etsimään sopivaa ostoskeskusta päästäksemme rahoistamme eroon sillä olimme tarkoituksellisesti matkassa vähin tavaroin. Ajatuksena oli hankkia lomavaatteet Floridasta. Pistäydyimme asunnon vuokrauspisteeseen ja selvitimme taloasiaa. Päädyimme muuttamaan siivouksen jälkeen myöhemmin samana päivänä takaisin alkuperäiseen taloon, lähinnä sen takia että väliaikaismajoituksessa ei ollut wifiä tarjolla. Muutoin asunnoista olisi löytynyt samat asiat; kaksi kingsize makuuhuonetta pariskunnille, kaksi kahden hengen huonetta (kummallekin lapselle oma huone) sekä kolme kylpyhuonetta, keittiö, pesukone ja uima-allas.

Ensimmäinen päivä sujui lähinnä ostoskeskuksissa ja tavaraa tarttui mukaan sopivasti. Suomalaisille hinnat olivat edulliset ja kokoja riitti niin että meidän raavaat miehemme olivat ihan pikkupoikia. Lounastimme Five Guys hampurilaisravintolassa ja olimme todella tyytyväisiä ruokaan. Se oli totaalisesti jotain muuta kuin suomi-Hesen purilaiset.



Muutoin matkamme ensimmäiseen viikkoon kuului muutama kohokohta. Ensinnäkin lähdimme noin tunnin ajomatkan päähän Tampaan katsomaan Tampa Bayn NHL peliä. Vastassa oli Saku Koivun ja Teemu Selänteen tähdittämä Anaheim. Peli alkoi vasta illalla, mutta käytimme päivän tutustumalla Tampaan: kävimme Hard Rock Cafe&Casinossa, syömässä Hootersissa, matkustimme museoraitiovaunulla historialliselle tupakka-teollisuusalueelle Ybor Cityyn sekä otimme osaa erilaisiin pre-game aktiviteetteihin. Peli oli elämys jopa tällaiselle antiurheilijalle. Tampa voitti, eli "Suomi hävisi".










Toisekseen kävimme Universal Studios Island of Adventure -huvipuistossa. Siellä on mm. Harry Potterin Tylypahka, joka teki lähtemättömän vaikutuksen myös seurueen ei-niin-harry-potter-faneihin. Huvipuistossa meni ihan koko päivä aamusta iltaan ilman että edes huomasi ajan kulua.








Näiden kahden kokopäiväretken lisäksi kävimme myös suo-ajelulla tiirailemassa lintuja ja alligaattoreita, tutustuimme Celebrationin mallikaupunkiin, kävimme Orlandon keskustan koripallo-häppeningissä sekä Walt Disneyn kaikille avoimessa ostos-puistossa. Ehdimme myös nauttia auringosta sekä High Groven yhteisöaltaalla että omalla talon uima-altaalla. Ja shoppailla vähän lisää.














Viikko meni hujauksella kun oli niin paljon tekemistä. Yhtäkkiä oli aika pakata tavarat ja ajaa Port Canaveraliin, josta Freedom of the Seas lähti Itäisen karibian risteilylle.

Risteilyn jälkeen meille jäi vielä päivä aikaa ennen iltalentoa, ja sen ajan vietimme Kennedy Space Centerissä, joka on ihan Port Canaveralin vieressä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti