tiistai 9. kesäkuuta 2015

Pari päivää Barcelonassa

Valitsin hotel Lloretin Tripadvisorin vinkkien perusteella ja puhtaasti sijainnin takia. Yhden tähden hotelli ei muutoin olisi meitä houkutellut. Mutta huoli oli turha; sijanti oli ehdottomasti parasta eikä hotelli loppujen lopuksi muutenkaan ollut huono valinta. Suoraan la Ramblalla, aivan Catalonia-aukiolla, hyvin siistiä ja puhdasta, erittäin ystävällinen palvelu. Sisustus oli moderni, huoneessa oli tv, iso kylpyhuone, parivuode ja vaatekaappi, jossa oli myös tallelokero. Sänky oli aika kapea, mutta kyllä me siihen mahduimme yhden yön verran nukkumaan. Korvatulpat olivat kuitenkin tarpeen, sillä ikkuna antoi suoraan kadulle, jossa elämää oli vuorokauden ympäri.

Hotellin ulko-ovi ei ole ihan näkyvä.

Kadun puoleisissa huoneissa on pienet parvekkeet.


Huone 201, hotel Lloret Barcelona


la Rambla vasemmalle kohti Catalonia aukiota

ja oikealle kohti merta



Emme tietenkään saaneet huonetta heti aamuyhdeksältä, mutta sitä emme odottaneetkaan. Laitoimme tavarat säilytyshuoneeseen ja lähdimme kävelemään kartan kanssa kohti Sagrada Familiaa, jonne meillä oli liput etukäteen (onneksi) varattuna. Pienen harhailun jälkeen löysimme oikean suunnan ja saavuimme kirkolle niin hyvissä ajoin, että ehdimme käydä syömässä pikalounaan (Burger King) ennen kirkkokierrosta.

Kävelymatka oli kohtuullinen, alle 3 km, joten loppujen lopuksi kävelimme myös takaisin päin. Sillä kaduilla riitti katseltavaa joka suunnassa.
Catalonia aukio



Sagrada Familia

Kirkon sisällä riitti värejä


Olimme ostaneet liput kirkkoon sisälle etukäteen, mikä oli hyvä juttu, sillä jo kymmenen aikaan aamulla pääsylippujono kiersi korttelin ympäri. Meillä oli aika-aukko 11.30 - 11.45 ja sitten Nativity torniin 13.15. Kirkko oli yhtä henkeäsalpaavan upea ilmestys sekä ulko- että sisäpuolelta!

Nativity-torniin pääsee hissillä (6 henkilöä kerrallaan) ylöspäin, mutta alas pitää tulla portaita. Sandaaleissa se ei ollutkaan ihan simppeli juttu, varsinkin kun näkö katosi totaalisesti aina kun vilkaisi ikkuna-aukosta aurinkoiseen ulkoilmaan. Käytävä oli niin kapea, ettei leveäharteinen mies mahtunut kulkemaan kuin poikittain.
Näkymä Nativity-tornista




Ahdasta oli

Ja pimeää!

Sagrada Familia on mahtava kohde, pakko nähdä itse, Barcelonan ensimmäisen päivän ehdoton kohokohta! Suosittelen.

Palasimme hotellille, saimme huoneen ja lähdimme uudestaan liikkeelle. Dallasimme katuja, nautimme sangriaa ja illastimme lopulta Barre Gothic -alueella. Havaitsimme, että tapakset ovat hyviä, mutta paella ei ole meitä varten!









Jälkimmäisen päivän istuimme Hop on, Hop off -bussin kyydissä ja kävimme mm. Camp Nou'lla, Olympiakylässä, rannalla ja näimme uudestaan samoja nähtävyyksiä kuin ensimmäisenäkin päivänä, nyt vaan vähän eri perspektiivistä.















Olimme kirjautuneet ulos hotellihuoneesta heti aamulla ja jättäneet tavarat matkatavarahuoneeseen säilöön. Saavuimme hikisinä takaisin hotellille iltamassa, tilasimme taksin ja hurautimme kentälle. Olimme saaneet edullisen tarjouksen business-luokan lentolipuista, joten pääsimme kentälle loungeen virkistäytymään ja saimme puhtaat vaateet päälle.






Lento sujui mainiosti, espanjalaisesta palvelusta & tarjoilusta (Finnairilla!) nauttien. Sitten noudimme automme ja ajelimme tyhjää kuutamon valaisemaa moottoritietä kotiin. Kotona olimme sunnuntai-aamuna klo 5.20.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti