maanantai 21. joulukuuta 2015

Valokuvauksellinen Dubrovnik, Kroatia

Mitä tiedämme Kroatiasta? Että siellä on Split, jossa on rakennettu laivoja. Dubrovnik sijaitsee myös Kroatiassa ja kuuluu Uneskon maailmanperintölistalle. Ja siellä on kuvattu Game of Thrones -sarjaa (Mikä se sitten on? Nevahöörd, mutta ilmeisen iso hitti)

Sunnuntaipäivä Dubrovnikissa oli lyhyt, kalsea ja tehokas, mutta varsin viehättävä. Hyppäsimme taksiin satamasta, joka sijaitsee n 6 km kaupungin ulkopuolella. Taksin kanssa ei ollut mitään häslinkiä kumpaankaan suuntaan. Bussikin vissiin olisi ollut tarjolla, mutta emme viitsineet sitä enempää etsiskellä. Hinta 20 e/taksi.

Ensimmäiseksi kiipesimme kaupungin muurille ja kuljimme nk rantapuolen läpi. Sieltä oli huikeat näkymät merelle, kattojen yli kaupungille ja kaduille & toreille. Ei mikään ihme että Dubrovnikissa on kuvattu keskiaikaa kuvaavia tv-sarjoja. Todellakin kuvauksellinen paikka!

Ilma oli tuulinen ja kalsea. Aluksi ei satanut, mutta kosteutta ilmassa toki oli. Myöhemmin päivällä tuli taivaalta kunnolla vettäkin, mutta juuri silloin olimme ravintolassa proosallisesti kaljalla. Eiku etsimässä lapselle free wifiä!










Vietimme kaupungissa aikaa muutaman tunnin. Pysähdyimme kahdesti juomaan ja kerran ostimme leipomosta lämpimät suolaiset leivonnaiset, jotka olivat todella herkulliset. Ostimme jääkaappimagneetin tuliaisiksi, eikä sitten muuta. Jos olisi ollut aurinkoinen ilma, olisimme varmaan viihtyneet pidempäänkin, mutta nyt palasimme jo hyvissä ajoin takaisin laivaan. Dubrovnikissa voisi hyvinkin käydä toistamiseen, toivottavasti paremman kelin vallitessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti