tiistai 29. joulukuuta 2015

Mentalisti ja Maailman hauskin mies sekä Torni

Avec-rouvana on joskus ihan kiva olla, kun pääsee "siivellä" yllättävänkin hauskoihin paikkoihin. Marraskuun alussa oli tuplakiva-reissu, kun se sisälsi hupaisan esityspläjäyksen ja uuteen hotelliin tutustumisen yksin tein.


Mentalisti Pete Poskiparta (http://blogbook.fi/peteposkiparta/se-on-pirun-pienesta-kiinni / siellä me istumme keskikatsomossa 2 rivillä ) oli pistänyt pystyyn The Show -esityksen yhdessä Miss Divetin, Ismo Leikolan ja Jarkko Tammisen kanssa. Poskiparran ja Tammisen esityksiä olin nähnyt aikaisemmin, loput kaksi olivat vain nimeltä tuttuja. Hauskaa iltaa odotin ja sitä myös sain, ja jopa pidemmästi kuin mitä odotimme. Nääs show alkoi klo 19 ja illallispöytävaraus oli tehty 2 tunnin esitys mielessä mutta vasta 21.45 istuimme taksissa. Nou hätä, ruokaakin saatiin, koska palvelu pelasi.

Takaisin alkuun eli siihen uuteen hotelliin. Tai se mikään uusi ole, paitsi meille; Solo Sokos hotel Torni. Maineensa veroinen! Kaiketi yli 80-vuotias rakennus on ollut Helsingin korkeimpia rakennuksia koko historiansa ajan ja antaa kattoterassilta huikeat näkymät yli kaupungin. Meillä oli kahden hengen art deco -huone (supreme solo king art deco, kuten nimi kaikessa hienoudessaan kuuluu). Huoneessa oli ihana leveä vuode, istuinryhmä, työpöytä ja pikkiriikkinen vessa & suihku. Jotenkin kylppäri ja huone olivat eriparia kooltaan; huone oli normaaliin hotellihuoneeseen nähden isompi ja kylppäri sitten sellaine koppi, jonka suihkuun änkeytyminen oli taidemuoto ei-esteettisyydessään.
Kuohuvalla on kiva aloittaa!

art deco huone

suihku oikealla eikä tilaa sitten muuten yhtään enempää ollutkaan

Pistäydyimme luonnollisesti tornin tornissa drinkillä ennen Finlandia-talolle siirtymistä.
Näkymät ovat sananmukaisesti loistavat! Kaupunki iltavalaistuksessaan oli ihana.





The Show oli siis viihdyttävä. Mentalistin mielenkääntötemput ovat hämmästyttäviä (voi miten haluaisinkaan saada selville edes yhden jujun!), Leikola renttuisuudessaan lutuisa (ainako se on jotenkin pihalla ja silti niin hersyvän humoristinen), Tamminen hauska (niin hauska, että häntä itseäänkin naurattaa) eikä Miss Divetkään ollut huono, vaikkakin homman heikoin lenkki (ehkä ei kannattaisi istua niin lähellä esiintyjää joka huulisynkkaa). Finlandia-talon katsomo pullisteli miltei seiniään myöten täynnä ja ihmisillä oli selvästi hauskaa.

Illan kruunasi pikainen illallinen Tornin ravintolassa, kun ravintola ystävällisesti jousti aikataulussamme tapahtuneen viivästyksen vuoksi. Alkuruokia emme saaneet, mutta ehdimme silti ruokailla suht kiireettömästi ennen kuin meidät ystävällisesti ohjattiin muihin hotellin anniskelutiloihin. Päädyimme yksille ja kaksille Tornin alakerran ravintoloihin American Bar ja O'malley's.

 Sen verran kiire oli ruokailun kanssa, että pääruokaa (kuhaa?) en ehtinyt kuvata!


Hyvinnukutun yön, kiireettömän ja runsaan aamiaisen jälkeen etsimme automme tyhjästä Forumin parkkihallista (Joo, se ei ollut näin tyhjä kun saavuimme) ja matkustimme takaisin kotiin. Oikein onnistunut irtiotto!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti